De octocopter

Coptograaf vliegt met een 8-motorige helicopter (octocopter) die is uitgerust met de modernste technische mogelijkheden en continue wordt voorzien van de nieuwste software om zowel een optimale vliegveiligheid als maximale opnamemogelijkheden te garanderen. Klik hier voor een filmpje van  de maidenvlucht van de Octocopter.

Vóór er wordt gevlogen worden er diverse veiligheidscontroles uitgevoerd om een veilige vlucht te garanderen. De octocopter is uitgerust met GPS, hoogtemeter en diverse controlesystemen. Alle essentiële vluchtgegevens kunnen vanaf de grond worden afgelezen. Bij afwijkingen wordt er beneden zowel visueel als akoestisch gewaarschuwd. 

De octocopter wordt via het meest veilige en betrouwbare systeem dat momenteel op de markt is radiografisch bestuurd. Als het contact tussen de zender en de octocopter onverhoopt toch uit mocht vallen, dan zal de octocopter toch weer veilig terugkeren naar de plaats waar hij is opgestegen.

Coptograaf vliegt niet bij regen, hagel, sneeuw en bij harde wind.

De opnames

Coptograaf maakt gebruik van hoogwaardige foto en videoapparatuur. Foto's worden in een hoge resolutie (meer dan 24 MP) opgenomen, waardoor ook bij sterke vergrotingen (tot posterformaat) nog steeds scherpe foto's kunnen worden afgedrukt.
Foto's kunnen digitaal worden geleverd als JPEG of als RAW bestand.

Videos kunnen indien gewenst op zeer hoge kwaliteit (1920 x 1080) (50 fps progressive of interlaced)  worden opgenomen.

Videos voor webgebruik worden aangeleverd op MP4 formaat

De camera's zijn gemonteerd op een gyroscopisch gestabiliseerde camerabevesting, waardoor ook bij minder optimale omstandigheden nog steeds goede opnameresultaten kunnen worden gerealiseerd.